Българското правителство трябва да гарантира сигурността на колегите на убитата журналистка

...
Българското правителство трябва да гарантира сигурността на колегите на убитата журналистка
Коментари Харесай

Репортери без граници: Рано е за заключения за Виктория, сигурнoстта на журналистите да бъде гарантирана

Българското държавно управление би трябвало да гарантира сигурността на сътрудниците на убитата журналистка Виктория Маринова, декларира в изявление за програма  " Хоризонт " на БНР Полин Адес-Мевел, началник на бюрото на " Репортери без граници " за Европейския съюз - район Балкани.

Според Адес-Мевел е рано за изводи дали убийството на русенската журналистка е обвързвано с работата ѝ. От организацията акцнетират, че е значимо да се ревизира дали обвиненият за закононарушението Северин Красимиров е работил самичък или има и други замесени.

В диалога Адес-Мевел се връща и към случая с публицистите от " Биволъ ":

" Ние се чудим за какво няма отговор на нашите апели. Не считаме, че българските управляващи положиха усилия да защитят публицистите от уеб страницата " Биволъ ". Също по този начин в неделя призовахме да се осигури защита на сътрудниците на Виктория Маринова, без значение дали убийството й е обвързвано с работата ѝ или не. "

За убийството на Виктория Маринова е арестуван 21-годишният Северин (Селяйдин) Надеждов Красимиров. Предстои той да бъде екстрадиран от Германия у нас, с цел да бъде съден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР